Laatste nieuws

Nieuw seizoen, nieuwe kansen

Nieuw seizoen, nieuwe kansen 05-08-2011 | Over een paar uur begint het nieuwe seizoen voor FC Dordrecht. Veel nieuwe spelers en Theo Bos als nieuwe trainer. Wat zal dit seizoen brengen?

De maand juli en dus ook de voorbereiding, is alweer voorbij en het echte werk staat voor de deur. Met een gedeeltelijke nieuwe staf (Theo Bos tekende na zijn korte avontuur in Polen een jaarcontract aan de Krommedijk als opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Henny Lee en oud goaltjesdief van de Schapenkoppen, Virgil Breetveld is de nieuwe assistent-trainer) en flink wat nieuwe spelers gaat FC Dordrecht het competitieseizoen openen in eigen stadion tegen FC Volendam.

De samenwerking met ADO Den Haag is nog verder zichtbaar geworden door het huren van Giorgio Achterberg, Roderick Gielisse en Serhat Koksal, terwijl eerder al Santi Hulst naar Dordrecht toekwam (hij heeft een contract tot 2013). Verder heeft technisch manager Marco Boogers de hoop nog altijd niet opgegeven om ook dit seizoen Tom Beugelsdijk te kunnen huren van de club uit de Hofstad. Naast de spelers van ADO werd ook de ervaren Wilmer Kousemaker aangetrokken (FC Den Bosch) en kwamen ook de talenten Casper van Beers en Josimar Lima (beiden Willem II), Danny Post en Jeffrey Rijsdijk (beiden FC Groningen) naar FC Dordrecht. Dat de jeugd ook in Dordt de toekomst heeft, blijkt wel uit het feit dat Kevin Patijn, Jermaine van Pijkeren en eerder al Mawouna Amevor overgeheveld zijn naar de hoofdmacht.

Dat Theo Bos vooral beschikt over een jong team, bleek wel in de voorbereiding. Goede helfden werden afgewisseld met matige, zo waren ook de resultaten te benoemen. Maar wat jong is, kan alleen maar beter worden en pas vanaf nu gaan de resultaten tellen. Zo vlak voor de eerste competitiewedstrijd moet er altijd nog een hoop duidelijk worden. Over twee dingen zal er in ieder geval geen twijfel bestaan: Cecilio Lopes is de aanvoerder en Stef Doedee zal tijdens de seizoensouverture onder de lat staan.

Bron: Officiele FC Dordrecht website (4 augustus 2011)