Laatste nieuws

Supporters FC Dordt ware kunstenaars

Supporters FC Dordt ware kunstenaars 03-03-2012 | Na de steunbetuigingen aan de zieke Theo Bos heeft een groepje supporters de smaak van het spandoeken maken goed te pakken.

Toen bekend werd dat FC Dordrecht-trainer Theo Bos ernstig ziek is, werd er een oproep gedaan om zoveel mogelijk spandoeken te maken om hem een hart onder de riem te steken. En dus hingen bij de eerstvolgende thuiswedstrijd de hekken vol geschilderde steunbetuigingen.

Samen strijden, samen winnen en samen schilderen
Supporters FC Dordrecht zijn soms ware kunstenaars

De beheerders van de FC Dordrecht Facebook-pagina konden niet achterblijven en maakten een doek van achttien meter. Het resultaat mocht er zijn: 'Samen strijden, samen winnen' prijkte na een middag hard werken langs het veld. Omdat de samenwerking zo goed verliep besloten ze het stadion op te fleuren met nog meer mooie doeken.

Het maken van spandoeken is niet helemaal nieuw voor Frank Berkhout en Robbert Bouwsma. "Het was in 2005, ik had thuis wat verf en doeken liggen en er was een stroomstoring dus toen ben ik maar een spandoek gaan schilderen", vertelt Robbert Bouwsma over zijn eerste spandoek. Franks eerste wapenfeit was een doek voor plaatsgenoot John den Dunnen, dat hij samen met wat vrienden maakte. "Helaas bleek dat onze schilderkunst en creativiteit vrij beperkt waren."

Samen met Karin Weidema, die alle sfeeracties op www.tifo-dordrecht.nl bijhoudt, vonden ze donateurs die het spandoek voor Theo Bos financieel wilden ondersteunen. "Natuurlijk kan je met wat oude lakens en een potje verf wel een leuk doek maken, maar wil je net iets meer opvallen dan kost het wel wat meer. Zo'n doek als ADO voor de wedstrijd tegen Feyenoord (de hele staf en selectie als een filmposter van Good Fellas) en de uitingen van De Graafschap, dat zijn onze grote voorbeelden. Uiteindelijk willen we een doek van twintig meter maken dat over het vak achter het doel valt. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar zoiets kost een hoop tijd en geld. Maar het gaat ervan komen, tenslotte had Michelangelo de Sixtijnse kapel ook niet in één dag geschilderd."

 

Dit artikel is geschreven door Elisa Kuster en verschenen in De Weekkrant/DordtNu op 1 maart 2012.