Laatste nieuws

Tifo Dordrecht in een nieuw jasje

Tifo Dordrecht in een nieuw jasje 22-12-2013 | De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een (ver)nieuwe vormgeving voor de website en daarmee een betere weergave op tablets en smartphones.

Het is alweer 3 jaar geleden sinds de vormgeving van de website voor het laatst is aangepast. Daarom werd het hoog tijd dat de website weer eens onder een vergrootglas werd gelegd!

Responsive design

De website stamt uit een tijd dat de meeste bezoekers gebruik maakten van hun (desktop) PC om de website te bekijken. De afgelopen jaren echter is het bezoek via mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones, enorm toegenomen. Daarom is het belangrijk dat de website ook op deze apparaten goed toegankelijk c.q. te bekijken is.

Door gebruik te maken van responsive design past de weergave van de website zich automatisch aan het gebruikte apparaat aan. Op alle apparaten krijgt de bezoeker dezelfde informatie te zien, alleen de presentatie en bediening kan per apparaat verschillen.

De template van de website is gebaseerd op het populaire Foundation framework.

Nieuwe overzichten

De website is uitgebreid met een extra zoekingang, namelijk een Jaararchief. Op deze archiefpagina zijn alle foto albums en video's terug te vinden, gesorteerd op jaar van publicatie.

Naast het Jaararchief is er ook een pagina toegevoegd waarop de 30 laatste foto's getoond worden. Op die manier ben je in één keer op de hoogte van de nieuwste foto's!

Update CMS

De Tifo Dordrecht website is niet alleen aan de voorkant aangepast. Het onderliggende Content Management Systeem is volledig vernieuwd. Door gebruik te maken van de nieuwste versie van het CMS is de website beter beveiligd en is het mogelijk om gebruik te maken van leesbare (zoekmachine vriendelijke) URL's. Uit de URL kan je nu de hierarchische structuur van de website opmaken.